ام اس دی اس بوتیل استات

ام اس دی اس بوتیل استات
کد کالا: MSDS 128

ام اس دی اس مواد (msds) :ام اس دی اس بوتیل استات

سایز (ام اس دی اس) مواد (msds) کد سایز(ام اس دی اس) مواد (msds)

---

------
30*25 M
50*45 N
70*50 L
100*70 B
نوع جنسام اس دی اس مواد (msds) کد جنس ام اس دی اس مواد (msds)
برچسب روزرنگ D
برچسب شبرنگ R
برچسب شبنما P
جنس زمینه زیرام اس دی اس مواد (msds) کد زمینهام اس دی اس مواد (msds)
روزرنگ /گالوانیزه /پی وی سی G
شبرنگ/گالوانیزه /پی وی سی H
شبنما /گالوانیزه /پی وی سی Z

سایز سفارشی MSDS هم پذیرفته می شود .

بوتیل استات و کاربرد آن

گروه تولیدی و بازرگانی شیمیایی دانشمند، ارائه دهنده بوتیل استات به صورت بازرگانی می باشد. این ماده یک مدل ترکیب شیمیایی بوده که عموما از آن به عنوان حلال برای تولید کردن محصولاتی مانند لاک آرایشی، جوهر و انواع چسب استفاده می شود. این ماده با شکل ظاهری مایع بی رنگ شناخته می شود و یک ماده ی خنثی است که بویی میوه ای مانند دارد.

یکی از مرسوم ترین روش ها برای بوجود آوردن بوتیل استات از راه فرآیند استر کردن (استری شدن) ایزومر بوتانول و استیک اسید است. در هنگام این فرآیند، باید به دو ماده (یعنی ایزومر بوتانول و استیک اسید) در حضور یک اسید قوی همانند سولفوریک اسید، گرمای زیادی بدهیم. از سوی دیگر، بوتیل استات توسط واکنش بین یک اسید و یک الکل همراه با حذف آب به وجود می آید.

شیمی دانان کشف کرده‌اند که این ماده در فرومون‌ های زنگ دار ترشح شده توسط حیوانات، به خصوص حشرات حضور دارد. فرومون زنگ دار نوعی ماده شیمیایی است که حیوانات زمانی که مورد حمله باشند از خود ترشح می‌کنند. این ماده در حقیقت به سایر هم‌نوعان آن حیوان اخطار می‌دهد که این منطقه در خطر می باشد و آن‌ها را نسبت به این تهدید و حمله آگاه می‌سازد تا بتوانند از خود دفاع کرده  یا فرار کنند.

خواص فیزیکی و شیمیایی بوتیل استات

همانطور که بالاتر گفتیم، بوتیل استات ماده‌ای به شکل مایع است. این مایع هیچ رنگی ندارد و بوی آن شبیه به بوی موز می باشد. بوتیل استات ماده ای به شدت اشتعال پذیر است. نقطه اشتعال آن در دمای ۲۴ درجه است و درجه‌‌ی اشتعال آن  ۳ محاسبه شده است. همچنین از نظر قابلیت حل شدگی و یا حل‌ پذیری، بوتیل استات به راحتی با انواع مواد اولیه شیمیایی حلال مانند الکل ها، کتون، گلیکول و استر حل می شود. ولی حل شدن آن با آب چندان کار ساده ای نیست.

عنصر های موجود در بوتیل استات شامل کربن، هیدروژن و اکسیژن است. وزن مولکولی آن ۱۱۶.۱۶ گرم/مول است و نقطه‌ی جوش بین ۹۶ تا ۱۲۶ درجه سانتی گراد‌ اندازه گیری شده.

 

کاربردهای بوتیل استات در صنایع مختلف

از بوتیل استات برای اهداف مختلفی استفاده می‌گردد. معمولا، بوتيل استات حلالي عالي براي نيتروسلولز، سلولز اترها، سلولوئيد، لاستيك هاي كلردار شده، پلي ونيل استات، پلی وینل کلراید، هوستافلكس، پلي استايرن، پلي اكريلات ها، بيشتر رزين هاي خنثي نرم كننده‌ها ، چربي‌ها و روغن‌ها مي باشد. همین کار باعث شده  از این ماده استفاده‌های بسیار زیادی شود. از این رو، بالاترین استفاده از بوتیل استات برای تولید محصولات دارویی است، پس از آن مربوط به تولید انواع رنگ‌های ساختمانی و سپس تولید لوازم آرایشی است.

کاربرد های دیگر بوتیل استات

  • اضافه کردن آن به گازوئیل به منظور جلوگیری از آسیب دیدن موتور وسایل نقلیه
  • استفاده به عنوان حلال برای تولید انواع لاک (محصولات لاکی، لاک چوب و…)
  • استفاده برای تولید محصولات مرتبط با مراقبت از ناخن مانند لاک‌های تزئینی، محلول‌های پاک کننده لاک، محصولات زیرسازی و سایر محصولات مراقبت از ناخن
  • استفاده به عنوان طعم و عطر دهنده برای تولید محصولاتی مانند شکلات ها، بستنی ها، کیک‌ها و انواع ماست و پنیرها.
  • این ماده به عنوان یک عامل رقیق کردن برای رنگ‌ها در جوهر مورد استفاده برای علامت ‌گذاری میوه‌‌ها و سبزیجات استفاده می‌شود.
  • بوتیل استات یکی از مهم‌ترین ترکیبات مورد نیاز برای تولید پنیسیلین-جی است.
  • از بوتیل استات برای تولید انواع چرم مصنوعی، شوینده ها، انواع پلاستیک‌ها و شیشه‌های نشکن و ایمن استفاده می‌شود.
  • از آنجایی که این محلول به سختی و به کمی در آب حل می‌شود، از آن برای تولید محصولات دارویی استفاده می‌شود.
  • این ماده در صنعت تولید عطر و ادکلن هم مورد استفاده قرار میگیرد

خطرات بوتیل استات

این مایع شدیدا اشتعال پذیرمی باشد و در دمای 24 درجه سانتی‌گراد آتش می‌گیرد. از این رو این ماده برای در محیطی خشک، خنک وبا تهویه مناسب ذخیره سازی گردد. همچنین باید از تابش نور مستقیم خورشید و نزدیک حرارت و آتش دور بماند. این مواد باید درون مخزن‌های ایزوله مثل تانکرهای ایزوله ساخته شده از فولاد ضد زنگ، آلومینیوم یا کربن استیل ذخیره گردد.

بخار متراکم شده این ماده در مجاورت هوا و جرقه ممکن است ایجاد انفجار کند و ‎ استشمام این ماده در مدت طولانی می‌تواند منجر به سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، خواب آلودگی و سوزش مجاری تنفسی و چشم گردد.

 

 

نوشتن نظر

نام شما:


نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!

رتبه: بد           خوب

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: